KONTRAST

KONTRAST fashion design & production

2000-2012

         

haléns

Under åren då jag drev ”KONTRAST fashion design & production” producerade jag modeaccessoarer åt en rad butikskedjor och detaljister i Sverige och Skandinavien. Samarbetet med postorderföretaget halens fortlöpte i flera år och produktionen bestod av främst bälten men även av stickade accessoarer och hattar.

 

Prêt á Porter

KONTRAST producerade även accessoarer till gina tricot, boomerang och norska Voice of Europe. Även till Prét á Pôrter tog jag fram stickade modeaccessoarer som hjälpte att skapa en helhetsbild för deras bohemiska tema.

 

Svanströms, Matton m.fl.

   

Under den egna labeln KONTRAST skapade jag en kollektion av stilrena och funktionella accessoarer till den moderna yrkesmänniskan och resenären. Många av produkterna fanns under en längre period i DesignTorgets sortiment. Butikskedjan Svanströms som var rikstäckande tog hem en egen kollektion av KONTRAST accessoarer – allt från pennfodral och plånböcker till stora arkitektportföljer. Som ett komplement till allt det praktiska så blev de glassiga och lyxiga pastellfärgade necessärerna och sminkväskorna populära och fanns hos en rad återförsäljare bl.a. NK kosmetik och c/o departments & stores (se press).

             

DesignTorget, NK, Åhléns m.fl.

         

halens

   

pret

   

NK

   

DesignTorget

   

Åhléns

   

Office Depot (fd Svanströms)

   

Matton