OM

ankidesign.se square logoOM 

Grafisk formgivare Anki Andersson om historien bakom ankidesign.se: ”Studerade modedesign och grafisk design vid Accademia Italiana Moda e Design i Florens, Italien i slutet av 80-talet. Kompletterade med industriell mönsterkonstruktion för damkläder vid Istituto Sarteco i Empoli och blev kvar i Italien i 6 år. Har under åren därefter arbetat en viss del med design och sömnad av kläder men det har mestadels kommit att handla om design av produkter och accessoarer. I profilbranschen arbetade jag med koncept design för att profilera olika större och mindre kunder. År 2000 startade jag mitt egna bolag KONTRAST fashion design & production – i vilket jag dels frilansade som designer, skribent mm och dels designade en hel egen kollektion av modeaccessoarer under namnet KONTRAST. Min största enskilda uppdragsgivare var Handskmakar´n där jag arbetade med trendbevakning, sammanställde teman, färgkartor och moodboards för de olika inköpssäsongerna. Har även producerat modeaccessoarer främst i Kina men även till en viss del i Italien åt modekedjor och märken i Norden såsom haléns, gina tricot, Boomerang, Voice of Europe m.fl. Sedan 2012/2013 fokuserar jag på uppdrag inom grafisk design, layout och uppdateringar för webb. Har frilansat och varit projektanställd under kortare och längre perioder b.la. för mediahuset Mentor Communications där jag arbetade med layout for webb och tryckt media. Samt med produktfotografering, digital bildbehandling och uppdateringar av webb för Affordable Luxury som arbetar med pre-owned vintage väskor och accessoarer från alla de stora modehusen. Har kompletterat mina studier under våren 2017 med kursen webbredaktör på Medieinstitutet i Stockholm och erbjuder nu mina tjänster inom webbdesign och grafisk profilering under namnet ankidesign.se”